Проєкт “DNISTER CANYON” та перспективи розвитку громад Дністровського каньйону

23 грудня 2021

Директор департаменту культури та туризму Тернопільської ОДА Світлана Байталюк взяла участь в нараді щодо розробки пропозицій до завдань та заходів проєкту державної програми розвитку громад Дністровського каньйону на 2022-2027 роки.

Провів засідання заступник голови ОДА Володимир Важинський разом із заступника голови облдержадміністрації Віктором Устенком.

«DNISTER CANYON — чудовий приклад переваг децентралізації. Завдяки проєкту громади, які знаходяться на його територіях, отримають можливість додатково залучати кошти державного бюджету, співпрацювати з міжнародними фінансовими організаціями. Тернопільська область зможе розкрити свій туристичний потенціал, створити нові робочі місця, покращити екосистему та економіку регіону тощо», – зазначив під час наради Володимир Важинський.

В ході обговорення присутні запропонували пропозиції щодо реалізації проєкту та розбудови територій Дністровського каньйону.

Нагадаємо, що цьогоріч у Мінрегіоні зареєстрували договір про міжмуніципальне співробітництво громад з Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей. 33 громади об’єдналися у реалізації спільного проєкту «DNISTER CANYON» для розвитку туристичного потенціалу.

Довідково: Дністровський каньйон є найбільшим в Україні та одним з найбільших у Європі. Його довжина складає близько 250 км.