У Тернополі відбулася презентація книги «Шлях до свободи»

29 грудня 2021

У Тернополі відбулася презентація книги «Шлях до свободи» відомого громадсько-політичного діяча, політв’язня сталінських таборів, учасника національно-визвольних змагань  Ігоря Олещука.

З важливою подією автора привітали заступник голови ОДА Ігор Гайдук і заступник департаменту культури та туризму ТОДА Ігор Кульчицький.

 «Щиро дякую пану Ігорю за його багаторічну працю над трилогією про вихідців з Тернопілля у національно-визвольній боротьбі за волю України», - зазначив Ігор Гайдук. — Нова книга «Шлях до свободи» є третьою книгою спогадів, документів публіцистичних і літературних творів, у якій автор подає літопис національно-визвольних змагань та відродження України».

Видання присвячене 30-літтю відновлення Незалежності України та 110-й річниці від дня народження видатного політичного та військового діяча, нашого земляка Ярослава Стецька.

Книга побачила світ у видавництві «Джура».

 

За сприяння обласної держаної адміністрації та обласної ради, рішенням обласної видавничої ради, на створення книжки виділено фінансову підтримку з обласного бюджету.

Це дало змогу не лише видати книгу, але й забезпечити її надходження у бібліотеки області, де з нею зможе ознайомитися широке коло читачів.

Гортаючи сторінки цієї книги, можна дізнатися дізнається багато цікавої інформації, зокрема й про створення у місті Тернополі першого та найбільшого в Україні історико-меморіального музею політв’язнів, який став основою новоствореного Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини.

Вагома праця з пошуку, систематизації та популяризації великої кількості документів та матеріалів нададуть змогу краще засвоїти уроки національно-визвольних змагань українців та допоможуть осмислити сьогоднішній етап боротьби за суверенітет і територіальну цілісність України.