Впровадження “Дії” в готелях - цифровізація як спосіб покращення сервісу

8 лютого 2022

У Тернопільській облдержадміністрації відбулася онлайн-зустріч з готельєрами області, присвячена впровадженню сервісу «Шеринг» додатку «Дія».

Як зазначив заступник директора ОДА Михайло Гапула, ця опція дає можливість закладам розміщення здійснювати перевірку та отримання копій цифрових документів у за стосунку «Дія», які надають громадяни для поселення в готелях.

Він наголосив, що впровадження такого сервісу є вимогою часу і дозволяє суттєво спростити звичні процедури, осучаснити роботу, з метою створення зручних умов для клієнтів закладу, реалізувати право громадян на використання цифрових документів у різних життєвих випадках.

Присутня на нараді директор департаменту культури та туризму ТОДА Світлана Байталюк підкреслила, що послуга «Дія.Шеринг» є актуальною в умовах карантинних обмежень, пов’язаних із пандемією коронавірусу, адже мінімізує контакт між людьми при передачі для опрацювання документів на паперових носіях.

Завдяки впровадженню нового сервісу й долученню до нього готелю, відвідувач може передати свої паспортні дані, необхідні для реєстрації його проживання в готелі, відсканувавши смартфоном спеціальний QR-код на стійці рецепції, а заклад – миттєво отримати для подальшого опрацювання надіслану в такий спосіб інформацію.

Відтак, маючи електронні документи, громадянин отримує можливість скористатися ними без необхідності пред’явлення документа на бланку.

Декілька готелів Тернопільщини вже застосовують таку послугу. Їх представники поділилися із присутніми досвідом її використання й надали низку пропозицій щодо його дальшого розвитку.

На завершення наради Михайло Гапула подякував тим, хто вже користується новим сучасним сервісом від «Дії» ви висловив переконання, що незабаром у нашій області збільшиться кількість таких користувачів.