Нарада з керівниками галузевих структурних підрозділів територіальних громад області

4 травня 2022

Директор Департаменту культури та туризму обласної військової адміністрації Світлана Байталюк провела робочу нараду з керівниками галузевих структурних підрозділів територіальних громад області.
 
Вона наголосила на важливості підтримки та розвитку установ та закладів культури, які діють на місцях.
 
З цією метою, а також задля втілення в життя творчих ініціатив, створення безбар'єрного середовища, представникам громад запропоновано брати участь в грантових програмах міжнародних партнерських організацій.
 
"За необхідності, працівники департаменту та залучені фахівці готові надавати з цього питання консультаційну і організаційну підтримку", - наголосила Світлана Байталюк.
 
Важливим також, на її думку, є постійний обмін досвідом між представниками різних громад Тернопільщини. Також, зважаючи на велику кількість внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на території області, доцільним є залучати їх до культурно-мистецького життя, сприяючи, таким чином, їхній соціальній адаптації.
 
Під час наради було обгорнено питання захисту і збереження об'єктів історико-культурної спадщини та історичного середовища в цілому, застосовування норм трудового законодавства у правовий період дії воєнного стану.