Вітання працівникам музейних установ Тернопільщини!

18 травня 2022

Шановні працівники музейних установ!

Прийміть сердечні вітання з нагоди вашого професійного свята ‒ Міжнародного дня музеїв.

З 1977 року це свято відзначають у багатьох країнах світу доводячи важливу роль музеїв у сучасному суспільстві.

Сьогодні традиційний музей набуває нової форми, перетворюючись  в громадський креативний простір.

Він нового, захопитися мистецтвом, надихнутися, місцем інтеракцій через навчання, творчість, дослідження світу та культур. Це місце обміну цінностями поза межами часу та простору. У музеїв є величезні можливості для побудови міжлюдських комунікацій та ініціації діалогу.

Музеї з однаковою увагою повинні ставитися до всіх груп відвідувачів, пристосовувати музейний простір до їх потреб, швидко реагувати на виклики часу.

Із перемогою України над російським агресором, музейні колекції поповняться цінними артефактами, що, наче дзвін, лунатимуть у пам’яті і свідомості теперішніх і прийдешніх поколінь набатом війни, яка об’єднала українців в могутню націю відому усьому світу своєю відвагою, стійкістю, жертовністю, своїми культурою і традиціями, державними клейнодами і моральними цінностями.

Тож, дорогі музейники, зичу вам сили, мужності і терпіння у сьогоднішні важкі часи. Бажаю кожному з вас стійких переконань, міцного духу і світлих помислів у щоденних музейних справах, що наближають нашу перемогу.

Нехай наш синьо-жовтий прапор майорить над Україною у мирному чистому небі.

Слава Україні!

Директор департаменту культури та туризму обласної військової адміністрації

Світлана БАЙТАЛЮК