Для ВПО з Луганщини організовано екскурсійну мандрівку в Чортків

9 грудня 2022

Триває реалізація проекту щодо популяризації туристичних маршрутів Тернопільщини, який започаткував Департамент культури та туризму ТОДА за співпраці із спільнотами, які представляють громади, що тимчасово перебувають на території Тернопільської області.

8 грудня 2022 року на звернення Координаційного центру допомоги ВПО з Луганської області ,,Моя Луганщина” департамент організував екскурсію для тимчасово переміщених осіб у Чортків, місто з 500-літньою історією, вишуканою архітектурою, щирими і гостинними людьми, а також місто, яке по праву вважається туристичною перлиною Тернопілля.

20 луганчан мали можливість заглибитися в австро-угорські, польські й українські квартали, де в кожного будинку своя маленька зворушлива історія, та ознайомитися з популярними туристичними магнітами Чорткова, а саме візитівкою міста – Ратушею з годинниковою вежею, Домініканським костелом святого Станіслава, об’єктами сакрального туризму – пам’ятками архітектури національного значення: храмом Успіння Пресвятої Богородиці та церквою Вознесіння Господнього, Чортківським замком, який через свою п’ятикутну форму іноді називають ,,українським Пентагоном”.

Чортківський туристично-інформаційний центр, у рамках традиційної екскурсії історичним центром, провів луганчан новоствореним маршрутом ,,Стежками Людвіка Носса”, це був перший бургомістр міста. Екскурсія цим маршрутом є особливою родзинкою і включає можливість у теплому приміщенні музею-їдальні Pan Czartkowski посмакувати власноруч зібраними чаями на будь-який смак (додати трішки мальви, липи, кульбаби і крихту лаванди) і продовжити говорити про історії міста по старих світлинах та унікальних артефактах.

Особливо хочемо висловити найщирішу подяку закладу туристичної інфраструктури кафе ,,Золота нива”, його власниці Анжелі Мерлавській, яка погодилася пригостити екскурсантів смачним обідом. У наш непростий час ваша готовність, пані Анжели підтримати наших співгромадян, європейський рівень сервісу, теплий прийом, щирість та гостинність, створений для гостей комфорт, особливо вразили луганчан. Пишаємося, що заклади сфери гостинності Чорткова беруть участь у волонтерських проєктах, що сприяють розвитку внутрішнього туризму.

Впевнені, що це місто залишиться у серці луганчан назавжди.

Чортків для кожного постає в іншому світлі, тому приїжджайте - Чортків гостинно запрошує!

Випробуйте, який він – Чортків туристичний – саме для вас!