Музейники Тернопільщини налагоджують співпрацю з організацією "Союз Чорнобиль України"

13 грудня 2022

Про співпрацю музейників області із Тернопільською обласною організацією "Союз Чорнобиль України" йшлося під час робочої зустрічі, яка відбулася напередодні Дня вшанування пам'яті учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

З керівництвом громадського об'єднання зустрілися начальник відділу культури, охорони культурної спадщини департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Наталієя Собкович та заступник директор з наукової роботи Тернопільського обласного краєзнавчого музею Наталія Чеканова.
Голова Тернопільської обласної організації "Союз Чорнобиль України" Олександр та ліквідатор аварії на Чорнобильській атомній електростанції, лікар-радіолог Володимир Чарторинський ознайомили гостей з новоствореною експозицією Музею пам'яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС, що відтворює події з 1986 року аж до сьогодення.
Також було озвучено й плани організації щодо подальшого розвитку. Зокрема, обговорювалися напрямки співпраці "Союзу Чорнобиль України" з закладами освіти та культури міста, зокрема Тернопільським обласним краєзнавчим музеєм.

На розгляд висунуто дві дати: 14 грудня (День вшанування пам'яті учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС) і 26 квітня (День вшанування пам'яті аварії на Чорнобильській АЕС) - як можливість організації спільних заходів та акцій.