Директор Департаменту: Сучасний інтелектуальний хаб – такими ми бачимо в майбутньому наші бібліотеки

21 грудня 2022

Директор департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк привітала учасників семінару директорів та керівників центральних бібліотек територіальних громад.

"Не лише місце збереження і видачі книг, але й сучасний інтелектуальний хаб – такими ми бачимо наші бібліотеки і такими їх хочуть бачити відвідувачі книгозбірень. Навіть у сьогоднішніх складних умовах маємо прагнути до того, щоб втілити в життя ці очікування", - вважає керівник Департаменту.

Про здобутки Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки поінформував присутніх директор ТОУНБ Василь Вітенко, а його колега з Тернопільської обласної бібліотеки для молоді п.Леся Гук поділилася думками про бібліотеку, як одне із безпечних місць у небезпечному світі.

Учасники зустрічі обговорили також шляхи співпраці з різноманітними міжнародними та регіональними організаціями, методи формування бібліотечних фондів публічних бібліотек в умовах російської агресії.

Йшлося також про роботу волонтерських центрів на базі книгозбірень, надання психологічної та соціальної підтримки внутрішньо переміщеним особам, заходи з впровадження медіа грамотності та інформаційної гігієни.