Відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів у сфері культури райадміністрацій і громад області

14 березня 2023

Директор Департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк провела онлайн-нараду з керівниками структурних підрозділів у сфері культури районних військових адміністрацій і територіальних громад області.

Йшлося про підсумки 2022 року та перспективні плани роботи на 2023 рік.

Світлана Байталюк подякувала колегам за їх працю у нелегкий період збройної боротьби України проти російських окупантів.

Окремо вона відзначила залученість представників галузі до волонтерської діяльності та до заходів з підтримки внутрішньо-переміщених осіб, сприяння інтеграції ВПО у життя територіальних громад краю.

"Працюємо на перемогу і для перемоги! Це безумовний пріоритет нашої роботи", - наголосила директор Департаменту.

Говорячи про пріоритети на 2023 рік, керівник галузі визначила низку напрямних, а в їх числі: забезпечення ефективної діяльності установ та закладів культури, збереження їх кадрового потенціалу, сприяння підвищенню кваліфікаційного рівня фахівців.

Також важливими залишаються розробка та реалізація інклюзивних проєктів з метою забезпечення доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до культурного продукту, участь закладів культури у міжнародних інвестиційних програмах, грантових проєктах з метою реалізації творчих ініціатив, удосконалення креативного простору, покращення матеріально-технічного стану установ та закладів культури.