Віктор Гурняк. Від Майдану - до війни

15 березня 2023

З нагоди Дня українського добровольця, у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася фотовиставка «Від Майдану до війни». Автор світлин - Віктор Гурняк, журналіст, волонтер, фотокореспондент, пластун, боєць 24-го батальйону територіальної оборони  «Айдар», який загинув у жовтні 2014 року на Луганщині.

Учасники заходу вшанували полеглого Героя України хвилиною мовчання. У залі були присутні батьки Віктора – пані Марія та пан Петро Гурняки.

Мама Героя проникливо звернулася до студентської молоді: «Несіть пам’ять про героїв-добровольців, які стали на захист нашої країни і мали сильний дух нескореності. Цінуйте жертовність, чесноти правди і любові».

Модерувала захід Ірина Скасків, головний спеціаліст сектору Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області, яка представила відео- та аудіозаписи, присвячені Вікторові Гурняку, а також — відеокліп гурту «Тартак», у якому Віктор зіграв Героя УПА.

До сліз зворушив серця присутніх біографічний відеоролик, присвячений Вікторові, від Олександри Мороз, учительки історії та християнської етики Струсівської ЗОШ ім. Степана Будного.

Теплими та незабутніми спогадами про Героя поділилася Галина Шот - просвітянка, викладачка Тернопільського фахового коледжу Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя. Присвята Вікторові Гурняку, з якою виступили студенти цього ж коледжу, схвилювала всіх присутніх у залі.

Захід відвідали студенти історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка й Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу.

Тернополяни та гості міста матимуть змогу до 19 березня ознайомитися із світлинами Героя України Віктора Гурняка, які облетіли увесь світ, а зараз експонуються в Тернопільській ОУНБ.