На Тернопільщині провели інклюзивний бібліотечний флешмоб

23 березня 2023

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся інклюзивний флешмоб "Поезія без бар’єрів", присвячений Всесвітньому дню поезії.

Провели його з метою привернути увагу суспільства до проблем людей з інвалідністю, включення їх в активне суспільне життя.

Присутні прочитали класичну та сучасну українську поезію, а також авторські твори.

Поезію Дмитра Павличка і Тараса Шевченка натхненно декламували учасники проєкту «Життя у повноті» Тернопільського благодійного фонду «Карітас».

Зворушливо прозвучав шевченків вірш «Зацвіла в долині червона калина» у виконанні незрячої від народження дівчинки Наталі Журихіної, яка читала поезію із книжки шрифтом Брайля.

Приєдналась до поетичного марафону сім’я тернополян Сушко. Бабуся Леся Сушко, яка втратила зір, зачитала вірш Тараса Шевченка «І виріс я на чужині», а її внучка Юлія Сушко, акторка Тернопільського драмтеатру подарувала присутнім цілу міні-виставу за мотивами шевченківської поеми «Марина».

Марія Рожелюк від УТОС, надіслала відео для участі у флешмобі.

Чудову авторську поезію про сучасну російсько-українську війну прочитала молода поетка Сніжана Верба (псевдонім “Юліана Дрозд”).

Власну поезію, яку написала у перші дні війни, декламувала школярка Анастасія Вакулич.

У флешмобі також взяли участь відомі громадські діячі, науковці, студентська молодь.