У Тернополі відкрили молоджіний літературний бібліо-простір

25 квітня 2023

У відділі абонементу обласної бібліотеки для молоді в Тернополі відкрили літературний простір. Облаштовувати його почали ще до початку повномасштабної війни, завершити вдалося зараз. Про це розповіла директорка закладу Леся Гук.

"Нашим планам завадив воєнний стан в країні, але нам вдалося залучити невеликі кошти з обласного бюджету, також ті кошти, які бібліотека отримує від надання платних послуг, мали і спонсорські невеликі дарунки", – каже Леся Гук.

За ці кошти поміняли вікна, систему опалення, купили нові меблі, облаштували нове освітлення.

 

 

 

 

Оновлена бібліотека. Фото: Суспільне Тернопіль

Допомагали з ремонтом і оформленням також студенти. Деякі автори передали свої нові книжки.

Книги. Фото: Суспільне Тернопіль

"Ми хочемо, щоб цей простір був не тільки місцем, де люди вибирають для себе книги, беруть додому читати. Ми його створили для того, щоб тут було живе спілкування, щоб сюди приходила молодь і не тільки, старші люди. Які могли б висловити свої думки з приводу прочитаного, поспілкуватися, подискутувати. Щоб тут були презентації книг, щоб тут сучасні українські письменники зустрічалися зі своїми читачами", – говорить директорка бібліотеки.

Бібліотека. Фото: Суспільне Тернопіль

Першими запрошеними авторами на розмови про книжки стали письменниці зі Львова – Дара Корній та Анастасія Нікуліна. Дара Корній розповіла про свою книжку "Горнихмарник"

"Події відбуваються в сучасному Львові, не десь там за царя, коли земля була тонка".

Анастасія Нікуліна та Дара Корній. Фото: Суспільне Тернопіль

Другокурсниця-філологиня Ангеліна Коваль каже, в молодіжній бібліотеці вперше, але літературний простір їй сподобався.

"Я не тернопільська, то мені, навіть, було важко її знайти, але я була вражена. Я з маленького містечка і наші бібліотеки є дуже маленькими, а це зайшла і тут вона така велика, багато книжок різноманітних".

 

Джерело: Суспільне Тернопіль

Ангеліна Коваль. Фото: Суспільне Тернопіль

 

Учасники заходу. Фото: Суспільне Тернопіль