Для ВПО з Луганщини організовано чергову екскурсію туристичними маршрутами Тернопільщини

26 квітня 2023

Департамент культури та туризму обласної військової адміністрації продовжує співпрацю з координаційним центром допомоги вимушено переміщеним особам з Луганської області ,,Моя Луганщина”, що тимчасово проживають на Тернопільщині.

На їх прохання було організовано та проведено безкоштовну екскурсію для ВПО локальними туристичними маршрутами патріотично-релігійного спрямування.

Першою локацією на екскурсійному маршруті було с. Заздрість, де народився і провів свої дитячі та юнацькі роки визначний діяч духовного та громадського життя України патріарх Йосиф Сліпий. Про його життєвий шлях, стійкість у вірі та любов до Рідного краю розповіли співробітники музею-садиби Патріарха Йосифа.

Відтак, учасники подорожі відвідали Зарваницю, де розташований відомий далеко за межами України Марійський духовний центр, який ще називають ,,українським Єрусалимом”.

Тут луганчани долучилися до Літургії за перемогу України.

Подорож була інформаційно насиченою та позитивно зарядженою від зустрічі з людьми, які є носіями духовності та віри в переможну силу добра, справедливості, любові.

Кожен із екскурсантів мав можливість попросити про сокровенне, найбажаніше в унікальному місці сили. Звичайно, перемога України - головне наше бажання!

На згадку про екскурсію сотрудник МДЦ "Зарваниця" отець Ярослав, який супроводжував луганчан, презентував їм сувенірну продукцію.