Вітаємо музейну спільноту Тернопільщини з Міжнародним днем музеїв!

18 травня 2023

Це професійне свято має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.

Завдяки самовідданій творчій праці співробітників музеїв області дбайливо зберігається й примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.

Тернопільщина володіє безцінними музейними колекціями - археологічними, історичними й художніми. Це національна скарбниця, яка повинна бути доступна всім і саме працівники музеїв щоденно відкривають це багатство людям.

Розвиток музейної справи, зміцнення й розширення професійних контактів музейних працівників, консолідація музейного співтовариства й розвиток нових освітніх технологій є гарантом успішної діяльності 31 комунального музею області та понад 140, що діють на громадських засадах.

Висловлюємо вам, шановні працівники музеїв, щиру вдячність за натхненну працю й вірність професії. Бажаємо творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, благополуччя і достатків, здоров'я і щастя й непохитної віри в Перемогу і світле майбутнє України.