Цифрова трансформація та діджиталізація в галузі культури

3 серпня 2023

Цифрова трансформація та діджиталізація в галузі культури - про актуальність теми та її втілення в життя говорили учасники семінару для фахівців закладів й установ культури обласного підпорядкування.

Бібліотекарі, музейні працівники, представники мистецьких коледжів, обласних театрів та філармонії, методичного центру народної творчості й фірми "Кінодністер", центру охорони пам'яток культурної спадщини ділилися своїм досвідом в сфері цифровізації.

У кожного він різний, однак, зрозуміло – цей процес є вимогою часу, а "цифра" активно проникає в сучасні культуру та мистецтво. 

Не менш важливим є й налагодження комунікаційної роботи в соціальних мережах та спілкування з аудиторією в онлайн форматі.

Про це також йшлося на семінарі, організованому департаментом культури та туризму обласної військової адміністрації, у співпраці з Департамент цифрової трансформації ТОДА.

За словами організаторів - це перше з серії навчань, які відбуватимуться впродовж року. А результатом мають стати нові проєкти цифрової трансформації у сфері культури Тернопільщини.