У Тернополі нагородили учасників конкурсу дитячого малюнку "Вільнюсу – 700"

21 серпня 2023

У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбулось урочисте нагородження учасників Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку "Вільнюсу – 700", присвяченого ювілею столиці Литовської Республіки.
 
2000 дітей зі всієї України долучилися до цієї ініціативи.
 
Серед тернопільських конкурсантів на загальнодержавному рівні III місце посіла Вероніка Кравець з роботою "Костел святої Катерини".
 
Присутніх на заході привітала очільниця департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк.
 
Вона наголосила на важливості таких проєктів, як однієї зі складових культурної дипломатії та міжнаціональної комунікації.
 
"На культурному фронті теж триває боротьба за українську ідентичність, за право жити і творити у вільній країні, а отже конкурси та інші цікаві заходи за участі дітей і молоді є дуже важливими", - підкреслила Світлана Байталюк.
 
Нагородження переможців конкурсу «Вільнюсу – 700» виконав Почесний консул Литовської Республіки Ярослав Візняк.
 
Він висловив щире захоплення дитячими роботами, які передають красу і велич старовинної столиці та нагородив дітей цінними подарунками та Подяками, а також пообіцяв, що дружня і потужна у своїй підтримці Литва стоятиме поруч із Україною аж до перемоги над лютим ворогом.
 
Захід завершився урочистим підписанням Меморандуму про співпрацю між Тернопільською обласною бібліотекою для дітей та Почесним консульством Литовської Республіки у місті Тернопіль та Тернопільській області.