Першокурсники Тернопільського мистецького коледжу прийняли присягу студента

1 вересня 2023

Музична родина Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької сьогодні поповнилася 89-ма студентами. Урочистості відбувалися у великому концертному залі коледжу.

Хвилиною мовчання студенти, батьки викладачі пом’янули захисників, які віддали життя у боротьбі з ворогом і склали щиру подяку усім захисникам, завдяки яким в Україні розпочинається новий навчальний рік.

«Найперше дякуємо славним наших військовим за можливість навчатися. Дякуємо студентам та батькам, які вибрали наш коледж. Низький уклін педагогам, які вкладають та вкладатимуть в молоде покоління творчої еліти усі свої вміння та довід», — наголосив очільник навчального закладу Сергій Маловічко.

Звертаючись до першокурсників, директорка департаменту культури та туризму  Тернопільської обласної військової адміністрації Світлана Байталюк додала: «Ви вибрали дуже сильний і потужний мистецький освітній заклад. Консерваторії та музичні академії мають за честь, коли випускники нашого коледжу виявляють бажання продовжувати навчання саме у них. Бо тут, завдяки старанням викладачів, плекається майбутнє української культури».

У добру освітню путь поблагословив першокурсників священнослужитель, слова  вітання звучали і від четвертокурсників, і від батьків.

За традицією, четвертокурсники передали новим студентам символ знань, який у коледжі має форму скрипкового ключа і відчиняє усі двері у світ музики.  А першокурсники склали урочисту присягу.