"Дмитро Стецькою Поза часом": У Тернополі експонується виставка робіт відомого митця

20 грудня 2023

У Тернопільський обласний художній музей відбулася  презентація  меморіальної виставки «Дмитро СТЕЦЬКО. ПОЗА ЧАСОМ», присвяченої 80-річчю від дня народження  одного із найяскравіших представників історичного живопису в Україні, нашого земляка Дмитра Стецька (1943 – 2017).

На виставці в Художньому музеї представлено близько 40 різнопланових живописних полотен і скульптур,  митця, якого, на жаль, немає з нами, але творчість якого залишається  поза часом, долаючи хронологічні межі.

"Яскравий і самобутній творчий спадок Дмитра Стецька, представлений на цій виставці, розкриває особливості світобачення художника, його пошук натхнення у джерелах минувшини і сучасності. У роботах автора закодовані сенси і образи, які він пропонує віднайти тим, хто торкнувся їх поглядом, думкою, серцем.

Це позачасся змушує зупинитися щоби побачити, а побачивши – рухатися далі сповненими тим тихим світлом, яке подарував світові талант Дмитра Стецька", - ділиться враженнями від побаченого директор департаменту культури та туризму тернопільської ОВА Світлана Байталюк.