Департамент розвиває міжрегіональну співпрацю в галузі туризму

11 січня 2024

Департамент культури та туризму Тернопільської ОВА розпочав 2024  туристичний рік діловим заходом.

У рамках реалізації заходів Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2021-2025 роки продовжуємо налагоджувати регіональне співробітництво в галузі туризму, зокрема у рамках співпраці з сусідніми  регіонами України.

З метою вивчення досвіду розвитку локального туризму на базі крафтового виробництва Департамент культури та туризму Тернопільської ОВА разом з Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережани здійснили робочу поїздку в  Чесники – справжню перлину Опілля у Рогатинській громаді на Франківщині. 

Сучасні Чесники важко уявити без родинного господарства Росоловських. Створений тут локальний туристичний продукт включає представлення продукції крафтового виробництва "Опільські олії",  гастротуризму (надзвичайно смачний борщ з марелями), різновидів бездріжджового хліба, морозива з особливою поливкою тощо та огляд місцевих пам’яток історії і культури в поєднанні з неймовірними краєвидами залишиться в пам'яті надовго. 

Міжрегіональним туристичним маршрутом «Бережани – Чесники», який розроблено Державним історико-архітектурним заповідником у м. Бережани та сім’єю Росоловських, протягом 2023 р. проїхало сотні туристів. Програма маршруту передбачає огляд туристичних магнітів міста Бережани та унікальну виставку всесвітньовідомого тернопільського художника Олег Шупляк, мешканця Бережан.

Світлана Байталюк, директор Департамент культури та туризму ТОВА висловила щиру подяку родині Росоловських за теплоту прийому, гостинність, високий професіоналізм, та особливу безмежну любов до своєї маленької Батьківщини та України. 

Досвід родини Росоловських та вмілого екскурсовода Роксолани Росоловської вартий вивчення для наслідування нашим суб’єктам туризму та громадам Тернопільщини.

Незважаючи ні на що, проєкти внутрішнього туризму у рамках міжрегіонального співробітництва мають перспективи для розвитку.