Світлана Байталюк: "Наша єдність - наша зброя!"

22 січня 2024

У Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини відбулися заходи, присвячені 105-ій річниці проголошення Акту Злуки та Дню Соборності України.

У створеній з цієї нагоди тематичній експозиції музейники представили українські військові відзнаки та нагороди часів ЗУНР і УНР, однострої, літературу, присвячену тогочасним подіям та банерну виставку "Українське військо: 1917–1921".

На важливості збереження історичної пам'яті та підтримки духу Соборності наголосила в своєму виступі на відкритті виставки Директор департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк.

"Ідея соборності була і залишається нашою базовою національною цінністю! – наголосила очільниця Департаменту, - Цей дух єдності та соборності гуртує сьогодні наше суспільство і всіх людей доброї волі, які допомагають наближати нашу Перемогу над ворогом. Цю дієву соборність, виявлену в конкретних справах, демонструють сьогодні наші воїни-захисники, наші волонтери, працівники тилу. І саме в цьому запорука нашої Перемоги. Наша єдність – наша зброя!".