Відбувся туристичний форум ,,ТеrnoTourism. Внутрішній туризм як засіб емоційного відновлення: відпочинок, реабілітація, інклюзія та безбар’єрність”

10 травня 2024

У Кременці відбулося відкриття туристичного форуму ,,ТеrnoTourism. Внутрішній туризм як засіб емоційного відновлення: відпочинок, реабілітація, інклюзія та безбар’єрність”.
Його приурочили до старту цьогорічного туристичного сезону в Тернопільській області.
 
До участі в заході, організованого у співпраці обласної військової адміністрації та її профільного департаменту з питань культури та туризму, Кременецької міської ради, залучено представників туристичного сфери, державних історико-архітектурних заповідників, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, науковців, краєзнавців не лише з Тернопільщини, але й з-за її меж.
 
Присутніх привітав заступник начальника обласної військової адміністрації Віктор Устенко.
 
Він наголосив, що форум є добрим майданчиком для обміну кращими практиками, ініціативами та ідеями щодо розвитку туристичної галузі, соціалізації та адаптації туристичного простору області до нових реалій, а також для потреб осіб з інвалідністю.
 
Заступник начальника Тернопільської ОВА підкреслив важливість винесених на обговорення учасників панельних дискусій тем, які стосуються розвитку туризму через кластерні моделі (на прикладі Кременецької територіальної громади), перспектив реабілітаційного туризму й впровадження інклюзії та безбар'єрності в туристичній галузі.
 
У рамках форуму було представлено виставку продукції крафтових виробників, майстрів народних промислів, діяли творчі майстер-класи.
 
Також родзинкою заходу стала презентація проєктів та маршрутів: ,,Таємниця Кременецьких орденів”, ,,Юліуш Словацький і Кременець. Слідами ,,Короля Духа”, ,,Кременець – ворота раю”.
 
«Проведення форуму у цьому місті є невипадковим, адже місцева громада успішно реалізовує локальний туристичний продукт під логотипом ,,В магії Кременця – сила України”», - пояснила директор департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк.
 
Організатори форуму сподіваються, що відкриття туристичного сезону - це добра нагода для громад області представити нові туристичні програми та продукти; налагодити партнерські відносини між учасниками туристичного ринку, органами влади щодо розвитку внутрішнього і в’їзного туризму; популяризувати комплексний туристичний продукт свого регіону та Тернопільщини в цілому на туристичному ринку України.