Створення безбар’єрного туристичного простору в регіонах

20 вересня 2024

Працівники департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА взяли участь у нараді щодо створення безбар’єрного туристичного простору в регіонах.

Захід відбувся у онлайн-форматі.

Зустріч організовано Державним агентством розвитку туризму проведено з метою обговоренні із представниками профільних структурних підрозділів міських рад і обласних державних адміністрацій перспектив покращення стану фізичної доступності засобів розміщення у регіонах України.

Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів підкреслила, що результати нещодавнього опитування, проведеного агентством, свідчать про неналежний стан фізичної доступності засобів розміщення в областях.

«У найближчому майбутньому Україна має стати однією з найбільш безбар’єрних країн Європи, особливо в сфері гостинності. Впровадження політики доступності в регіонах зробить їх більш туристично привабливими та покращить їхній туристичний продукт і буде сприяти економічному зміцненню».

Також очільниця ДАРТ повідомила, що наразі розробляється проєкт Акту Кабінету Міністрів України, яким буде затверджено порядок інформування громадськості про рівень та умови доступності об’єктів туристичної інфраструктури, а також критерії доступності на таких об’єктах.

Представники Львова та Вінниці, де уже є успішно реалізовані проєкти з покращення доступності, поділилися з іншими учасниками наради своїм досвідом створення інклюзивного простору в містах та на окремих туристичних локаціях.

Наприкінці зустрічі Голова ДАРТ Мар’яна Олеськів подякувала усім учасникам зустрічі за конструктивний діалог та зазначила, що взаємодія усіх органів державної та місцевої влади – ключ до ефективної реалізації політики безбар’єрност